Tagtik

Hogere taks alcohol en tabak op de helling

De schatkist geraakt minder gevuld door de accijnsverhoging op alcohol en tabak dan verwacht. De Belg drinkt en rookt niet minder, maar gaat zijn goederen over de grens kopen. Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) wil weer onderhandelen met de regering over deze accijnsverhoging.

De Belg blijft lustig verder drinken en roken, maar de schatkist geraakt toch niet meer gevuld. De reden moet niet ver gezocht worden. We gaan met z'n allen onze producten in het buitenland kopen en buitenlanders trekken minder naar ons land om tabak en alcohol te kopen.

Daarom wil federaal Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) de accijnsverhoging weer op tafel gooien. Hij maakt zich zorgen over de tegenvallende inkomsten, liet hij gisteren optekeken tijdens de bespreking over de begroting in de kamer. De verhoging zou tegen 2019 400 miljoen euro opbrengen, hier kon de tax shift mee gefinancierd worden.

N-VA wil dan ook alles herbekijken. "Ik ga de regering vragen om enkele verhogingen opnieuw in overweging te nemen.", zegt Van Overtveldt. (SKWADRA by TagTik/Image:Belga)

Ook dit kan u interesseren