Tagtik

Illegale serieverkrachter 8 jaar de cel in

De 36-jarige Azrak Fikri verkrachtte afgelopen zomer een 19-jarig meisje in Sint-Niklaas. De dame kwam in de vroege ochtend van 6 augustus te voet terug van een avondje stappen. Azrak Fikri volgde het meisje en verkrachtte haar. Amper twee jaar voor deze verschrikkelijke feiten werd de illegale Marokkaan eerder al veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf voor een verkrachting, maar de man kwam vervroegd vrij waardoor hij afgelopen zomer in Sint-Niklaas opnieuw toesloeg.

De rechter tilt dan ook zeer zwaar aan de recidive aard van de feiten en omschrijft hem als een seksueel roofdier dat geen enkel respect heeft voor vrouwen. De rechtbank in Dendermonde veroordeelt de man nu tot een gevangenisstraf van acht jaar. Voorts is hij voor 10 jaar ontzet uit al zijn rechten en wordt hij 10 jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbanken, meldt Het Nieuwsblad

“Na het uitzitten van zijn volledige straf zal Fikri meteen op een vliegtuig worden gezet naar zijn land van herkomst”, zegt Katrien Jansseune, woordvoerder van Minister voor asiel en migratie Theo Francken. (SKWADRA by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren