Tagtik

In twee uur volledig verlamd, nu overleden

In juni 2014 voelt Yannick Boudringhien, een toen 28-jarige man uit Kluisbergen, een tinteling in zijn tenen. Even later kan hij zijn voeten niet meer bewegen, in een kwartier tijd is hij tot zijn middel verlamd. Twee uur later, in het ziekenhuis, is hij helemaal verlamd.

De diagnose na vijf dagen van onderzoeken: acute encefalomyelitis, een ontsteking aan het ruggenmerg en de hersenstam. Hij kan alleen zijn ogen en lippen bewegen, maar is nog helder van geest.

Heel Vlaanderen leeft mee met de ongelukkige jongeman: het gezin krijgt van overal financiële steun om de vele kosten te dekken en een verhuizing naar een aangepaste woning te kunnen maken. Maar die verhuizing zal hij niet meer meemaken.

Zaterdagavond viel Yannick van de ene seconde op de andere in coma in het ziekenhuis. “Hij was via de computer aan het praten met zijn vrouw Suzy”, vertelt zijn vader Johan in Het Nieuwsblad. “Maar plots antwoordde hij niet meer, hij reageerde niet meer. In één seconde is hij in coma gegaan. Zo, ineens, zonder de minste aanleiding." Maandag verloor Yannick de strijd tegen zijn zeldzame ziekte. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren