Tagtik

Instagramvechter bond ook 11-jarige vast en zette mes op keel

De 14-jarige A. uit Brugge duikt sinds enkele dagen op in een Instagramfilmpje waarin hij tijdens de paasvakantie een 12-jarige jongen vastgrijpt en tegen de grond smakt. De moeder van het slachtoffer reageert emotioneel in het Nieuwsblad. "Mijn zoon kreeg een ferme slag en liep kneuzingen op aan zijn ribben. Maar hij is vooral bang dat die jongen of een van zijn vrienden dit nog eens zouden doen. Hij is er erg van aangedaan dat die filmpjes nu blijven opduiken. Het is duidelijk dat die jongens erop kicken om jongere slachtoffers aan te vallen en die beelden dan te verspreiden om zo veel ­mogelijk lovende commentaren en likes te krijgen. Als ouder heb je zin om die gasten eens goed je gedacht te zeggen. Maar het is misschien erg om te zeggen: eigenlijk zijn wij zélf bang van die gasten. Je weet niet waartoe ze in staat zijn."

De 14-jarige dader werd naar een gesloten instelling gestuurd nadat hij ook een 11-jarige jongen hardhandig had aangepakt. De 14-jarige A. bleef samen met een 11-jarige jongen slapen bij een gemeenschappelijke vriend. Wanneer die kameraad 's nachts even uit de kamer was, liep het volledig uit de hand.

"Die veertienjarige wilde hem zogezegd 'harder maken'. Eerst greep hij mijn zoon vast en wilde hij hem dwingen de hond te misbruiken. Mijn zoon weigerde, waarop hij een mes tegen zijn keel kreeg. A. draaide mijn zoon in een deken en bond vast hem met een riem. Toen mijn zoon zich niet meer kon bewegen heeft hij hem geschopt en geslagen", vertelt de vader van het slachtoffer. Toen de vriend terugkeerde, werd het jongetje losgelaten. Volledig in shock vertelde hij de volgende ochtend wat er zich had afgespeeld aan de familie van zijn kameraad, waarop A. het huis werd uitgegooid.  De vader van het 11-jarige slachtoffer stapte naar de politie na deze mishandelingen.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren