Tagtik

Istanboel: al 29 doden en 166 gewonden aan voetbalstadion

Vlak bij een voetbalstadion in de Turkse stad Istanboel ontploften vrijdagavond twee bommen. De eerste was een bomauto die vlakbij het voetbalstadion van Besiktas ontplofte. Geen minuut later liet een zelfmoordterrorist zich in een nabijgelegen park ontploffen. Tijdens de ontploffingen was er een voetbalwedstrijd van de Turkse eersteklasser Besiktas aan de gang waardoor heel wat mensen zich op deze druk bezochte plekken bevonden.

Het Turkse ministerie van Gezondheid spreekt momenteel al van 29 doden, waaronder maar liefst 27 politiemensen. Ook raakten 166 mensen gewond bij deze aanslagen.

De Turkse president Erdogan schuwt de oorlogstaal niet in zijn eerste reacties bij de internationale pers: "Het lijkt erop dat de ontploffingen het doel hadden om zoveel mogelijk slachtoffers te maken. De naam van de terroristische organisatie die deze laffe aanval pleegde, is volstrekt onbelangrijk. Zolang er maar geen twijfel over bestaat dat we hen zullen verslaan." (SKWADRA by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren