Tagtik

Jaarlijks 20 nieuwe trajectcontroles

Op de vlaamse gewestwegen komen er jaarlijks 20 nieuwe trajectcontroles bij. Dat zegt Vlaams minister van Mobiliteit, Ben Weyts. Hij gaat dit project voor 100 procent financieren.

"Het moet gedaan zijn met dat getreuzel en lange onderhandelingen. Ik wil kordate controles op alle tracés waar veel verkeersslachtoffers vallen.", zegt Vlaams minister van Mobiliteit, Ben Weyts. Hij wil deze plannen snel uitvoeren. Vanaf 2017 worden er 20 trajectcontroles bijgeplaatst.

Vlaanderen betaald momenteel slechts 50 procent aan de trajectcontroles. De overige 50 procent wordt betaald door lokale besturen en politiezones. Dit resulteert in lange en moeilijke onderhandelingen. Ben Weyts wil zo snel mogelijk een einde maken aan de 400 verkeersdoden. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat chauffeurs ook na het gecontroleerde traject trager blijven rijden.

Weyts gaat samen met collega Jan Jambon ook voor een gebiedsdekkend web van camera's.   De trajectcontroles kunnen nl. ook ingezet worden in de terreur- en criminaliteitsbestrijding. (SKWADRA by TagTik/Image:Belga)

Ook dit kan u interesseren