Tagtik

Jambon eist meer informanten in moslimgemeenschap

Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jam Jambon (N-VA) vraagt de Belgische Staatsveiligheid om meer informanten te zoeken in de moslimgemeenschap. Deze zouden ervoor moeten zorgen dat informatie over mogelijk geradicaliseerde personen sneller bij de Staatsveiligheid terechtkomt.

Minister Jambon prijst de reactie van de moslimgemeenschap van Diegem die de politie vorig jaar contacteerde toen imam Es Satty, die wordt gezien als de hoofdverantwoordelijke voor de aanslagen in Barcelona en Cambrils, vorig jaar naar België kwam en er graag aan de slag wou gaan in de moskee van Diegem. De plaatselijke moslimgemeenschap vond dat er iets niet pluis was en vroeg de politie dan toen ook om een onderzoek te starten.

"Onze informatiepositie in het milieu van extremistische islam moet nog versterkt worden. We moeten het werk van Staatsveiligheid efficiënter maken en beroep doen op mensen uit die gemeenschap zelf. Dat is het leerpunt dat ik uit deze situatie meeneem", vertelt Jambon vandaag op de radio.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren