Tagtik

Joëlle Milquet trekt zich terug

CDH-politica en ex-minister Joëlle Milquet zal in 2018 geen kandidaat meer zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat maakt het CDH-boegbeeld bekend in Le Soir.

"Het lijkt mij opportuun mee te gaan in de nieuwe dynamiek van besturen, en dus niet altijd en overal vertegenwoordigd te zijn. Ik apprecieer ook wat Paul Magnette (Charleroi), Philippe Close (Brussel Stad) en ook Boris Dilliès (Ukkel) hebben gedaan door zich enkel te concentreren op hun ambt als burgemeester. Zij hebben de keuze gemaakt", waardoor Milquet zich wil focussen op haar taak als Brussels parlementslid tot de gewestelijke verkiezingen van 2019.

Daarna droomt Milquet echter nog steeds van een rol op het federale of Europese niveau. Inmiddels stelt Milquet haar partijgenote Céline Fremault voor als CDH-lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. "Het doet me veel plezier om Céline Fremault zich te zien manifesteren zoals ze dat als minister de voorbije jaren heeft gedaan. Ze zou een schitterende lijsttrekker zijn", zegt Milquet in Le Soir.

(Skwadra by Tagtik/Source: Le Soir/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren