Tagtik

Jongen (10) sterft door koelkast

Sarah Kleb uit Anchorage, in de Amerikaanse staat Alaska, trok deze week met haar twee kinderen Caroline (8) en Gavin (10) naar een vakantiehuisje om er enkele dagen te ontspannen. Het tienjarige zoontje stierf er echter een stille dood.

De vakantie begon in mineur voor het Amerikaanse gezinnetje uit Alaska aangezien dochter Caroline hoofdpijn kreeg en zoontje Gavin moest overgeven. Bezorgde moeder Sarah dacht dan ook logischerwijs dat haar kinderen getroffen waren door de griep, ook zij voelde zich immers wat draaierig. Daags nadat de kinderen ziek werden, vond een bevriende buur de drie bewusteloze lichamen van de kinderen en de moeder in het kleine vakantiehuisje.

De buurman sleurde de lichamen meteen naar buiten, waarna dochter Caroline en moeder Sarah opnieuw bij bewustzijn kwamen. Voor zoontje Gavin kwam alle hulp echter te laat. De tienjarige Gavin was overleden.

De boosdoener bleek een koelkast te zijn. Die had immers een lek waaruit CO vrijkwam. Omdat dit een geurloos en kleurloos gas is, kon het gezin dit onmogelijk gemerkt hebben. Aangezien het vakantiehuisje van de familie in Alaska amper 8 meter op 9 meter groot is, was de ruimte snel gevuld met CO. Het gezinnetje was hulpeloos tegenover de CO-vergiftiging.

De ouders van de tienjarige Gavin willen er alles aan doen dat dit drama niemand anders meer treft. Daarom willen ze hun verhaal zo veel mogelijk verspreiden. "Opgepast met koelkasten en CO-vergiftiging in het algemeen. Hang een detector in je huis en sluit het nooit uit wanneer je plots allemaal ziek wordt", zegt moeder Sarah Kleb in de Amerikaanse pers.

(Skwadra by Tagtik/Source: Alaska Dispatch News/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren