Tagtik

Jongen (13) zoekt sekspartner en wordt misbruikt

Een 13-jarige jongen uit Zonhoven is slachtoffer geworden van seksueel misbruik. Hij had zichzelf via een sekssite aangeboden voor betaalde seks met mannen. Dat meldt HBVL.

Een 67-jarige man uit Nederlands-Limburg ging op de advertentie in en had seks met de jongen. Bovendien zette hij de jongen aan tot prostitutie met andere mannen. De Nederlandse Justitie beschuldigt de 67-jarige man dan ook voor verkrachting, mensenhandel en seksuele uitbuiting.

De jongen had zich in het voorjaar van 2014 via een sekswebsite aangeboden. In een e-mail aan de jongen deed de Nederlander het voorstel om klanten voor hem te bezorgen. In mei 2014 pikte de verdachte de jongen op, reed met hem naar Hoensbroek in Nederland en had seks met hem. Diezelfde dag bracht hij de tiener in contact met een andere  51-jarige Nederlander. Ook die vergreep zich aan de 13-jarige. Hij betaalde 60 euro. De jongen kreeg 40 euro en de 67-jarige Nederlander de rest. Voor zover bekend bleef het bij deze ene ontmoeting. De familie van de jongen kreeg argwaan en schakelde de politie in. De mannen staan dinsdag terecht in Maastricht. (SKWADRA by TagTik/Image:Belga)

Ook dit kan u interesseren