Tagtik

K3 doorbreekt een taboe

Op hun nieuwe cd die donderdag verschijnt, doorbreekt K3 een taboe: voor het eerst gaat het in een van hun liedjes openlijk over homoseksualiteit.

"Soms houden prinsesjes van prinsesjes":  het is een boodschap die tot nu toe nooit te horen was in de liedjes van de populaire meisjesgroep. In hun liedjes gaat wel meer een boodschap schuil, maar voor het eerst gaat het expliciet over homoseksualiteit en over je niet goed voelen in een van de twee geslachten.

Tekstschrijver Alain Vande Putte kreeg inspiratie voor deze tekst na de aanslag in Orlando. "Natuurlijk verwachten we kritiek, maar dit zou anno 2016 de normaalste zaak van de wereld moeten zijn," zo zegt hij in Het Nieuwsblad.

Woordvoerder Jeroen Borghs van çavaria, de vereniging die de belangen van holebi's en transgenders verdedigt, juicht het liedje alvast toe: "Dat K3 zo'n nummer maakt, is schitterend. Omdat het de stereotypen doorbreekt. Als een groep als K3 zoiets zegt, dan klinkt de boodschap duizend keer luider." (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren