Tagtik

Kamagurka over coup de théâtre van Coucke

Wie voetbalclub KV Oostende zegt, denkt aan Kamagurka, en dacht tot dinsdagavond aan Marc Coucke. De verhuis van Coucke naar het Astridpark, waar hij 76 % van de aandelen van RSC Anderlecht in handen krijgt, kwam voor iedereen als een grote verrassing. Ook diehard KVO-supporter Kamagurka viel van zijn stoel toen hij het nieuws van 'zijn' voorzitter en goede vriend vernam.

Marc Coucke en tekenaar Kamagurka kennen elkaar al jaren en verkopen samen schilderijen via de bvba Kamacoucka. Toch was Kamagurka niet op de hoogte van de interesse van Coucke in voetbalclub Anderlecht.

"Eerst geloofde ik het niet. Ik vond dat verhaal compleet van de pot gerukt. Anderlecht kopen? Een KVO-supporter in hart en nieren doet zoiets niet", was de eerste reactie van Kamagurka in Het Laatste Nieuws. Toch probeerde hij de overstap van zijn vriend naar paars-wit niet veel later toch te begrijpen. "Ik ben even heel kwaad geworden en dan ben ik het geleidelijk aan beginnen te begrijpen. Marc is namelijk een ondernemer in hart en nieren. Het moet voor hem een schizofrene situatie zijn geweest, maar uiteindelijk heeft het ondernemersbeestje het gewonnen."

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren