Tagtik

Karl Vannieuwkerke haalt fors uit naar scheidsrechter

In een opvallende open brief heeft Karl Vannieuwkerke zwaar uitgehaald naar een scheidsrechter die een voetbalwedstrijd van de dochter van de VRT-sportjournalist leidde.

Omdat twee spelertjes, waaronder de dochter van Vannieuwkerke, geen Kids-ID bij hadden, mochten zij niet meespelen. "Ik zag dat u een scène maakte en mijn dochter en de andere jongen tranen in de ogen kregen. Ze mochten van u niet spelen. U was in uw eigen atelier van regeltjes voor geen rede vatbaar. Ik zag dat u achter uw bril duidelijk genoegen schepte in uw superioriteit," zo schrijft de journalist.

Vannieuwkerke schreef de brief 24 uur na de feiten: hij wilde zijn boosheid laten bedaren, maar hij werd steeds kwader om het voorval en schreef daarom de brief.

De scheidsrechter in kwestie kreeg ook de brief al onder ogen en reageert in Het Laatste Nieuws heel verbaasd.

"Dit doet me erg veel hartpijn. Ik heb veel respect voor Karl Vannieuwkerke als journalist, maar hier slaat hij als mens de bal mis," zo klinkt het. "Hij moet meer dan wie anders weten dat ik de regels moet toepassen. Stel dat een onreglementaire speler zijn of haar been breekt en de tegenpartij verwijt dat ik hem liet spelen. Dan ben ik de pineut."

De scheidsrechter nodigde de sportjournalist alvast uit voor een persoonlijk gesprek. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren