Tagtik

Kent u voor 3.000 euro iemand die werk zoekt?

Vele vacatures raken niet ingevuld in Zuid-West-Vlaanderen. Ook keukenwinkel Lafosse vindt maar geen geschikt personeel voor de openstaande betrekkingen. Lafosse gaat nu wel heel ver om geschikte werknemers te vinden.

"Omdat we via de traditionele kanalen niet de juiste mensen vinden, belonen we degenen die ons een tip geven met de gegevens van een persoon die in aanmerking komt om één van onze vacatures in te vullen. Op het moment dat die persoon effectief een contract komt tekenen, krijgt de tipgever 1.000 euro. Is deze persoon na zes maanden nog steeds aan boord, dan krijgt de tipgever nog eens 2.000 euro", verklaart directeur Karel Lafosse de opmerkelijke actie van het bedrijf uit Wevelgem.

Momenteel staan er vijf vacatures open bij het het bedrijf. Lafosse is op zoek naar een planner, drie monteurs en een technisch tekenaar. "Door het goedgevulde orderboek hebben we nood aan een extra installatieteam met twee monteurs. Daarbij wordt uitdrukkelijk ook naar 40-plussers gekeken die de nodige ervaring hebben en een voortrekkersrol kunnen spelen", zegt de directeur in Het Nieuwsblad.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren