Tagtik

Kind krijgt geen vieruurtje? Papa stapt naar rechter

Een papa uit Ieper sleept het Gemeenschapsonderwijs voor de rechter. Hij vindt het niet kunnen dat zijn dochtertje van vijf tijdens de middagspeeltijd geen vieruurtje meer mag eten van de school. De school vindt de klacht nogal drastisch, maar het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie geeft de man gelijk. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Vanaf 1 september heeft Basisschool De Mote het vieruurtje afgeschaft voor kleuters. "De kleuter krijgen 's middags soep, boterhammen/een warme maaltijd én dessert. Dat krijgen ze al met moeite op. Het is dus niet nodig om ze anderhalf uur later alweer iets te eten te geven.", zegt directrice Nathalie Cornillie.

Ontzettend veel ouders gaan niet echt akkoord met de nieuwe regel van de school. Een van hen dagvaardde zelfs de inrichtende macht van de school. De advocaat van de man haalt het Kinderrechtenverdrag aan: "Daarin staat dat het recht op eten een fundamenteel grondrecht is", klinkt het. De papa eist een dwangsom van 250 euro per dag dat zijn dochter van vijf geen vieruurtje krijgt.

De school vindt het allemaal nogal drastisch, maar ze benadrukt dat ze niets verkeerds doen. "Een school mag een nieuw beleid invoeren, zolang dat doorgesproken is met de ouders. Er waren infomomenten en briefjes voor hen.", klinkt het bij de school. De VIGeZ geeft de man dus toch gelijk en stelt dat het aan de ouders is om te beslissen wanneer hun kind wel en niet eet. (SKWADRA by TagTik/Image:Belga)

Ook dit kan u interesseren