Tagtik

Kinderen betasten kleuters: speelplaats en cafetaria gescheiden

Op een basisschool in Erps-Kwerps worden de kleuters voortaan gescheiden gehouden van de kinderen van de lagere school: enkele oudere kinderen zouden er de kleintjes hebben betast.

De school ondernam meteen actie toen het seksueel grensoverschrijdend gedrag aan het licht kwam. De kleuters en de kinderen uit de lagere school mogen voortaan niet meer op hetzelfde moment eten en ook op de speelplaats worden ze van elkaar gescheiden.

Het parket van Leuven voert een onderzoek. "Een concrete datum van de feiten is er nog niet. Vermoedelijk is een aantal ouders al naar de huisarts gestapt om vaststellingen te laten doen, maar voorlopig hebben wij nog geen wetsdokter aangesteld”, aldus een woordvoerster in Het Laatste Nieuws.

In dezelfde krant stelt kinderarts Johan Marchand (UZ Brussel), een referentie inzake kindermishandeling, dat de scheiding van de twee groepen leerlingen op korte termijn een goede beslissing is. "Maar om een oplossing te vinden op lange termijn, moet men die kinderen leren om verantwoordelijk met elkaar om te gaan", aldus de dokter. (Fausto by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren