Tagtik

Kinderpsychiater waarschuwt voor 'pure keuken' van Pascale Naessens!

Kinderpsychiater Annik Simons trekt aan de alarmbel: de specialiste in de behandeling van eetstoornissen waarschuwt voor voedselhypes die overal opduiken. Ook de 'pure keuken' van Pascale Naessens kan bij haar niet op bijval rekenen.

De psychiater klaagt de talrijke sites aan die anorexia lijken te promoten en waar jongeren tips vinden hoe ze bijna niks kunnen eten. Ook de 'vettaks' krijgt ervan langs: "Het woord alleen al. Vet zou daarmee gelijkgesteld worden aan sigaretten en alcohol, terwijl het deel uitmaakt van een evenwichtige voeding," zo staat in Het Nieuwsblad te lezen.

Volgens de psychiater is het ook opletten met de 'pure keuken' van Pascale Naessens: volgens haar zou die jongeren met een eetstoornis aantrekken: "Zij werpen zich daar rigoureus op. Terwijl wij de klassieke voedingsdriehoek als richtlijn aanhouden. Daarin staat al wat je nodig hebt in de juiste porties, zonder enig taboe."

Pascale Naessens zelf reageert verbaasd in de krant: "Toch vreemd dat mensen die kritiek hebben op mij, blijkbaar mijn boeken nooit echt gelezen hebben. Ik promoot een andere manier van eten omdat ik wéét wat het is om een eetstoornis te hebben." (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren