Tagtik

Korting aan de kassa? Ga winkelen in de daluren!

Een onderzoek van het Vlaams Instituut voor Mobiliteit (VIM) heeft een mogelijk middel gevonden om de drukte in supermarkten en files op de weg te voorkomen: klanten met een korting naar de winkel lokken tijdens de daluren.

Colruyt gaf vorig jaar een korting bij de afhaalpunten Collect&Go: normaal betaalt een klant 5,5 euro servicekosten, bij het afhalen tijdens de daluren kreeg hij daarop 3 euro korting. "Maar liefst 40 procent van de klanten heeft zijn gedrag aangepast. Een verrassend resultaat," aldus Katrien Backx van VIM in Het Nieuwsblad.

Net als alle andere supermarkten wil Colruyt de klanten naar de winkel krijgen buiten de gebruikelijke drukke momenten tussen 9 en 12 uur en tussen 17 en 18 uur. "Daarom gaan we na hoe we de klantenstroom beter kunnen spreiden. We gaan voor een betere combinatie van winkelen en mobiliteit. Zo kan je vlotter winkelen, en kunnen wij het personeel functioneler inzetten”, aldus Vic De Meester van Colruyt.

Wettelijk kan een supermarkt zijn prijzen laten variëren van uur tot uur, maar er is een psychologisch aspect: wat doet een winkel met de klanten die zich benadeeld voelen omdat ze alleen maar tijdens de piekuren kunnen komen? (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren