Tagtik

Leraars in paniek: "kleuters radicaliseren!"

Uit een intern verslag van een kleuterschool uit Ronse blijkt dat kleuters er onder invloed staan van een extremistische stroming binnen de islam. Leraars slaan er dan ook alarm. Het Laatste Nieuws kon het bewuste verslag inkijken.
Belgische scholen gaan de strijd aan met radicalisering op de schoolbanken. Zo opende het project 'NetwerkIslamexpert' al 481 dossiers sinds de start in 2016. Alle scholen die met vragen en problemen zitten, kunnen er immers terecht.

Het is de eerste keer dat kinderen van zo'n jonge leeftijd al geradicaliseerd lijken. Uit het intern verslag van de kleuterschool in Ronse blijkt dat de kinderen Arabische verzen citeren uit de Koran tijdens de speeltijd, vaak komen ze op vrijdag niet naar school om religieuze redenen en weigeren ze bovendien een hand te geven. Opmerkelijk is dat er ook in het verslag gemeld wordt dat een kind 'moordbedreigingen uitsprak aan ongelovigen en andere kinderen varkens noemde en met de vinger aan de keel bewegingen maakte', zoals in het verslag te lezen staat.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Laatste Nieuws/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren