Tagtik

Lieven Boeve: "N-VA vernietigt het DNA van het katholiek onderwijs"

De directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, Lieven Boeve, gaat in de clinch met de N-VA. In een opiniestuk in De Standaard gaat hij fors tekeer. Boeve verwijt de N-VA dat het de ziel en basisgedachte van het katholiek onderwijs in Vlaanderen aan het uithollen is.

De topman van het katholiek onderwijs verwijt N-VA-parlementslid Koen Daniëls het DNA van het katholiek onderwijs te willen vernietigen. Boeve wil minder inmenging van de overheid, hij vreest dat de vrijheid van onderwijs steeds meer onder druk zal komen staan. Het opiniestuk is precies getimed deze week gepubliceerd aangezien het Vlaams Parlement vandaag de discussie hervat over de eindtermen, die vastleggen welke minimumdoelen leerlingen moeten bereiken. Boeve vreest dat de overheid de katholieke scholen te veel in een bepaalde richting zal willen sturen.

Koen Daniëls reageert op de vele beschuldigingen van Boeve. "Hij beweert wel dat hij vrijheid van onderwijs wil, maar gebruikt ze vervolgens om de vrijheid van zijn scholen dicht te plamuren met allerlei ­regels en teksten. De scholen en leerkrachten nemen hem dat kwalijk. Hij probeert nu de schuld daarvoor door te schuiven naar de overheid, terwijl hij beter de hand in eigen boezem zou steken", reageert hij in naam van de N-VA in De Standaard.

Ook in het Vlaams Parlement belooft het alvast een bewogen eerste schooldag te worden.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Standaard/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren