Tagtik

Limburgse zusjes mogen geen Disney-prinsessen meer zijn

Steffi (25) en Laurien (22) Decoutere verkleedden zich in 2014 voor het eerst als prinsessen Elsa en Anna uit de Disneyfilm 'Frozen'. Dat deden de nichtjes van VRT-nieuwsanker Hanne Decoutere om de benefietavond van hun terminaal zieke neefje Sam om te vrolijken. Gezien de vele positieve reacties en de lach op het gezicht van talloze kindjes, besloten de Hasseltse zussen om hun act als 'Frozen-prinsessen' verder te zetten. Soms traden de zussen tegen betaling op en op andere events vrolijkten ze de boel gratis op. "Het was ons niet om het geld te doen. We deden ook vrijwilligerswerk in het vluchtelingenhuis en in het ziekenhuis. Dit was onze passie, we leefden twee jaar als prinsesjes en bouwden een band op met de kinderen", vertelt prinses Laurien Decoutere.

Aan deze bezigheid kwam in juni echter abrupt een einde toen een manager van Disney op het Limburgse duo afstapte. "Met het dringende verzoek om op te houden met onze act. We waren er helemaal ondersteboven van. Blijkbaar waren we 'te realistisch' en vormden we dus oneerlijke concurrentie voor Disney. Mensen zouden immers snel bij ons uitkomen omdat we dichterbij en goedkoper zijn dan hun medewerkers. We deden ook alle moeite met dure pruiken en speciaal gekleurde ooglenzen", legt Laurien ontgoocheld uit.

De Limburgse zussen schoven hun passie echter niet volledig opzij. Zo startte 'prinses' Laurien samen met haar vriend het project 'Het Wolkenpaleis', verwijzend naar neefje Sam die vanuit de wolken toekijkt, waarmee ze kinderfeestjes en evenementen opvrolijken.

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren