Tagtik

Luxemburgse voetbalploeg vreesde Chapecoense-scenario aan boord van Belgische boeing

De Luxemburgse voetbalclub Dudelange F91 verliet dit weekend de Luxemburgse vrieskou voor een heerlijke stage onder de Spaanse zon in Alicante. Althans, dat was de bedoeling. Een bruske noodlanding in België bracht de daver op het lijf bij de voetballers.

De spelers van de Luxemburgse voetbalploeg doen hun verhaal in HLN: "Na het opstijgen in Luik beseften we meteen dat er een probleem was. Het vliegtuig van luchtvaartmaatschappij TUI dat zaterdag om 15.57u was opgestegen, had alle moeite om hoogte te winnen."
De inzittenden van het vliegtuig dachten meteen aan een worst-case-scenario.

Gelukkig kwam het niet zover, maar het zorgde toch voor enkele minuten nagelbijten bij de spelers van Dudelange F91: "We bleven op lage hoogte vliegen en het vliegtuig maakte een soort bocht. We kregen wel al wat schrik. Stewardessen liepen heen en weer zonder iets te zeggen. En toen zei de piloot plots: er is een scheur in het toestel. En dan: stilte."

Het vliegtuig maakte uiteindelijk een noodlanding in Zaventem. Wanneer de spelers onverwachts voet op Belgische bodem zette, werd duidelijk hoe erg de schade aan het vliegtuig was: "De voorruit was volledig ontploft."

Drie uur later kon de voetbalploeg met een andere boeing uiteindelijk toch naar Alicante vliegen. (SKWADRA by Tagtik/Source: HLN/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren