Tagtik

Maggie is de kritiek beu

Jarenlang was Maggie De Block de populairste politica van het land, maar de kritiek die ze te slikken kreeg over duurdere medicijnen deed haar populariteit weinig goeds: ze tuimelde in recente peilingen naar plek 5. Het plotse overlijden van haar schoonzoon deed haar alles relativeren, maar toch is ze haar vechtlust niet kwijt: in Het Laatste Nieuws pareert zij de kritiek.

"Er zijn zoveel onwaarheden verteld dat men de mensen echt verontrust heeft. Dat pik ik niet", zo zegt de minister van Volksgezondheid. "Medicijnen zijn het afgelopen jaar 0,37% goedkoper geworden. Dat bevestigt wat ik al een jaar zeg," aldus De Block aan de hand van de cijfers van de inflatiebarometer van de FOD Financiën.

"Van maar liefst 1300 geneesmiddelen hebben we in samenwerking met de farmaceutische industrie en artsen de prijs kunnen verlagen. In tijden van besparingen stijgt het budget voor gezondheidszorg met 583 miljoen euro in 2017. Zo houden we onze gezondheidszorg democratisch." (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren