Tagtik

Magnette weigert Nederlands te spreken

De Vlaamse commerciële zender VTM wou donderdag van Waals minister-president Paul Magnette een reactie op het ontslag van Waals minister Paul Furlan. Magnette antwoordde zoals gewoonlijk niet in het Nederlands, maar wel in het Frans.

Nadat de VTM-journalist zijn vraag in het Nederlands had gesteld, begon Magnette zijn antwoord in het Frans. Meestal staat hij de Nederlandstalige pers in het Nederlands te woord, maar deze keer wou hij dat niet. Een duidelijk statement van de minister-president: "Ik doe het niet in het Nederlands, maar in het Frans. Ik ben die kritiek over maffia enzovoort beu in Vlaanderen en dus zal ik het deze keer niet in het Nederlands zeggen, voilà. Ik 'doe' vandaag een uitzondering," aldus Magnette in het Nederlands. De rest van zijn uitleg deed hij in het Frans.

Een Franstalige politicoloog had het systeem in de affaire-Publifin 'maffieus' genoemd. Een uitspraak die de Vlaamse media hadden overgenomen, wat op zijn beurt dan weer de Franstalige pers haalde... (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren