Tagtik

"Marokkanen en niet stadsbestuur zijn baas in Antwerpen"

Het was een opvallend beeld op 28 oktober in Antwerpen. Tijdens een Marokkaans huwelijksfeest werden enkele Antwerpse straten lam gelegd door tal van luxewagens. Filip Dewinter (Vlaams Belang) is nog steeds boos en plijt voor een patseraanpak naar Nederlands model.

Filip Dewinter vroeg zich in de eerste plaats af wie zoveel geld heeft om al deze auto's bij elkaar te brengen. Dit is echter niet de enige vraag die het kopstuk van Vlaams Belang zich stelt. "Waarom deed de politie niets? Ze stonden erbij en keken ernaar. Het is niet het Antwerp stadsbestuur dat de baas is in Antwerpen, maar wel de Marokkanen.

"Er is nood aan een "patseraanpak' zoals in Nederland.", pleit Dewinter. Met deze aanpak kan je aan mensen met dure bezittingen vragen hoe ze zich de luxe kunnen permitteren. Indien je onvoldoende je legale inkomsten kan bewijzen, zullen je goederen in beslag genomen worden.

Volgens Het Nieuwsblad is het getrouwde koppel niet onbesproken. De bruidegom is bestuurslid van zaalvoetbalclub Futsal Topsport en broer van een lid van een bekende drugsbende. De bruid is de zus van de beruchte crimineel 'Sponky El H.' a.k.a 'de garagist van de onderwereld'.

Antwerps burgemeester, Bart De Wever, meldt dat deze inbreuken niet onopgemerkt voorbij zijn gegaan. Zowel de lokale als de federale politie onderzoekt de opgedoken beelden van de luxeparade. Er zouden die dag ook enkele personen aanwezig zijn die bekend zijn bij het gerecht. (SKWADRA by TagTik/Image:Belga)

Ook dit kan u interesseren