Tagtik

Mathieu Van der Poel beledigt Niels Albert: "Janker!"

Zit het er bovenarms op tussen Mathieu van der Poel en Niels Albert, ploegleider van Wout van Aert? Adri van der Poel, vader van Mathieu, werd door de organisatie van het WK veldrijden in Luxemburg om advies gevraagd over het parcours. Dat vindt Niels Albert vreemd: "Jammer dat de vader van een topfavoriet op één of andere manier ook betrokken partij is," zo liet hij optekenen in Het Nieuwsblad.

Is Albert bang dat het parcours zal worden uitgetekend volgens de wensen van de Nederlander? De UCI zit verveeld met de zaak, maar is zelf niet verantwoordelijk voor de bouw van het parcours: het moet alleen maar zien of het aan de regels voldoet.

Mathieu van der Poel haalde op Twitter al uit naar Niels Albert: "Toen Wout wereldkampioen werd in Hoogerheide op het rondje dat mijn vader had uitgezet, hoorde ik niemand! Altijd klagen #janker."

Een gemeende belediging of een psychologische plaagstoot in aanloop naar het WK? Beide partijen verklaarden eerder al dat een relletje, al dan niet gemeend, erbij hoort in het kleine crosswereldje... (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren