Tagtik

Michel Van den Brande haalt weer straf uit

Stellingbouwer Michel Van den Brande is voor de tweede keer in een half jaar tijd veroordeeld voor een dodelijk ongeval op een van zijn bouwplaatsen. Hij moet een schadevergoeding van 57.500 euro betalen aan de vriendin van de overleden werknemer.

De werfleider kreeg in 2010 een stalen vloerplaat op zijn hoofd en overleed aan de gevolgen ervan. De vriendin van de man sleepte werkgever Kontrimo voor de rechter. De rechter veroordeelde zaakvoerder Michel Van den Brande wegens onopzettelijke doodslag en nalatigheid op het vlak van veiligheid tot het betalen van 12.500 euro morele schadevergoeding, 35.000 euro huishoudschade en 10.000 euro inkomstenverlies.

"Ik ga nog liever naar de gevangenis", zo zegt Van den Brande in Het Laatste Nieuws. "Want ik ben zéér, zéér goed geweest voor de vriendin van Chris. Ik heb haar na zijn dood acht maanden lang financieel bijgestaan én geregeld haar boodschappen betaald. En dan doet ze me een proces aan!"

Van den Brande, bekend van het VIER-programma 'The Sky is the Limit', zegt in beroep te gaan tegen de beslissing. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren