Tagtik

Michel zet Francken op zijn plaats

Premier Michel (MR) heeft Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) terechtgewezen voor zijn taalgebruik op sociale media.

Charles Michel was niet opgezet met het volgende bericht dat Francken deze week via zijn Facebookpagina de wereld in stuurde: "Vanmorgen 14 mensen aangehouden in Maximiliaanpark en 9 in het Noordstation, 3 verklaarde minderjarigen. Vlgs info politie nauwelijks volk in het park. #opkuisen"

Francken verklaarde niet veel later in een tweet dat hij doelt op problemen opkuisen en niet op mensen opkuisen. Toch wenst premier Michel hem duidelijk te maken dat hij dergelijk dubbelzinnig taalgebruik beter achterwege laat. "Ik heb aan Francken inderdaad de boodschap gegeven dat dergelijk woordgebruik niet gepast is in een tweet. Hij heeft daarom ook snel zijn tweet verbeterd en aangepast", zegt premier Michel.

Regeringspartner Alexander De Croo van Open Vld reageerde via Twitter eveneens geprikkeld door het taalgebruik van Francken. "Geen enkele mens, Belg, vluchteling, om het even wie, verdient taalgebruik als dit", tweette De Croo als antwoord op het bericht van Francken. Ook Wouter Beke was op sociale media niet te spreken over de tweet van Francken. "Inderdaad. Over mensen spreek je niet in termen van opkuisen. Als regeringslid geen respect toont, hoe dit dan verwachten van burgers", reageert beke.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren