Tagtik

Minister van Werk Peeters: "Verschrikkelijk groot aantal ontslagen"

In het radioprogramma 'De Ochtend' reageerde federaal minister van Werk Kris Peeters op het aangekondigde banenverlies bij ING. Daar worden 3150 van de 8500 banen in België geschrapt.

"Dit is verschrikkelijk voor de mensen die het bericht krijgen dat hun job bedreigd is of dat ze zullen ontslagen worden. Maar het is natuurlijk ook heel slecht nieuws voor het creëren van banen waar we als regering alles op alles zetten", zo zegt minister Peeters die in de loop van maandag een gesprek heeft gepland met de directie van ING. "Het blijft een verschrikkelijk groot aantal mensen die dreigen hun baan te verliezen en we moeten horen hoe de directie dit in de praktijk denkt te kunnen uitvoeren."

De minister heeft al gepraat over de crisis in de bankensector met Febelfin, de overkoepelende federatie voor de Belgische financiële sector. Volgens de minister moet de sector een fonds creëren waarmee ze de mensen die hun baan verliezen kunnen helpen om een andere job te vinden. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren