Tagtik

Mystery blogger nagelt cipiers aan schandpaal

Een mysterieuze anonieme blogger staat momenteel in het middelpunt van de belangstelling. De man of vrouw doet immers een boekje open over de cipiers van de gevangenis Leuven Centraal. Zondagavond ontdekte de directie van de Leuvense gevangenis de blog die opereert vanuit het ‘onopspoorbare’ Tor-netwerk, waarop ze meteen bij de politie een klacht wegens laster en eerroof indiende tegen de anonieme schrijver. Maar wat staat er dan allemaal in de anonieme schrijfsels die een gevangenisdirectie zover krijgen dat ze een klacht indienen? In de vele blogberichten worden de cipiers niet met naam genoemd, de schrijver houdt het bij P., B. en M. Een overzicht van de wantoestanden die de mystery blogger aanklaagt:

"Wij willen U inlichten van sommige feiten (uit de gevangenis van Leuven Centraal nvdr). Het gedrag van de directie wordt gekenmerkt door hoogmoed, valsheid, arbitrair gedrag en een waan van onaantastbaarheid. De maatschappij moet ­weten wat er echt ­gebeurt achter de muren."

"Toen een van de vrouwen in het toneelgezelschap jarig was, wilden de gedetineerden een cadeau kopen. 180 euro werd verzameld en aan P. gegeven. De vrouw kreeg een cadeaubon van 25 euro. De rest? In de zak van P."


P. moest ook mee een feest organiseren, schrijft de blogger: "Hij kocht 100 satés te veel en nam die mee naar huis. Hij kreeg daarvoor de hulp van zijn vrouw, die in de keuken werkt."

"Hoe minder begaafd men als cipier is, hoe beter. Blijkbaar heeft men inspiratie gevonden bij "De Kotmadam" en gedacht dat ze meer Odillonnekes nodig hadden. B. lijkt wel het syndroom van Down te hebben. En zo iemand mag beslissingen nemen over andere cipiers."

"M. geeft bij de voedselbedeling geen extra portie. Ze neemt de overschotten mee naar huis. Ze droeg ook nooit plastieken handschoenen. Wie weet wat ze daarvoor had aangeraakt. Misschien kwam ze net van de wc of had ze aan een gedetineerde gezeten. Ze had ­alvast een relatie met één."

Woordvoerster ­van Leuven Centraaal, Kathleen Van De Vijver is verbolgen over de vele anonieme aantijgingen: "De integriteit van het personeel en hun directie is ernstig aangetast. Het gevangeniswezen kan niet dulden dat op die manier wordt geraakt aan ­gemotiveerde en gedreven ­directie- en personeelsleden. Er zijn voldoende kanalen om problemen te signaleren", vertelt ze aan Het Nieuwsblad. (SKWADRA by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Picture: Belga)

 

 

Ook dit kan u interesseren