Tagtik

Nederlands wielericoon ontkent dopingaantijgingen

Een artikel in De Volkskrant over het dopinggebruik van Leontien van Moorsel heeft voor een schokgolf gezorgd in de Nederlandse en internationale wielerwereld. Een vroegere wielerarts beweert de viervoudige olympisch kampioene te hebben behandeld met epokuren.

In een reactie zegt Van Moorsel verbaasd te zijn over de uitspraken van dokter Peter Janssen: "De toekomst van de wielersport is niet gebaat bij deze vage verdachtmakingen. Ik ben dertien jaar geleden gestopt met mijn actieve wielercarrière, waarin er nooit enige twijfel is gerezen bij mijn medische testen", aldus de nu 47-jarige ex-wielerkampioene.

In De Volkskrant gaf Van Moorsel al toe bij de arts langs te zijn gegaan voor advies over voeding en trainingsschema's.

Van Moorsel pakte goud op de Spelen in 2000 en 2004 in het tijdrijden, in 2000 ook nog eens in de wegrit en in de achtervolging. Ze werd ook 4 keer wereldkampioen achtervolging, 2 keer wereldkampioen op de weg en 2 keer wereldkampioen tijdrijden. Daarnaast pakte ze ook ettelijke keren de Nederlandse kampioenentrui: 7 keer op de weg, 6 keer in het tijdrijden en 5 keer in de achtervolging.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren