Tagtik

Nederlandse minderjarigen vliegen naar Málaga en verdwijnen

Nederland is in de ban van een nieuwe onrustwekkende verdwijningszaak. De 16-jarige hartsvriendinnen Sam Bruijs en Femke Lucas stapten dinsdag in Eindhoven op een vliegtuig richting Málaga en sindsdien werd er geen nieuws meer vernomen van de twee minderjarigen.

Dinsdagochtend gingen de 16-jarige meisjes gewoon naar school in Bergen op Zoom, vlak bij de Belgische grens, maar tijdens de speeltijd gaven ze hun gsm's aan een vriendin en vertrokken ze vervolgens met het openbaar vervoer richting Eindhoven Airport. Daar namen ze het vliegtuig richting het Zuid-Spaanse Málaga. Sindsdien werd niets meer vernomen van de twee Nederlandse tieners. Zowel de Nederlandse, als de Spaanse media sprongen op de verdwijning en zetten alles in het werk om Sam en Femke terug te vinden.

Het laatste spoor dat de rechercheurs konden oppikken was dat ze woensdagochtend nog geld hebben afgehaald in Marbella, verder zijn de meisjes niet te bereiken of te traceren. De politie onderzoekt momenteel of de Nederlandse meisjes vrijwillig zijn weggelopen of onder dwang naar Spanje trokken. De opsporingsberichten van Sam en Femke werden in gans Europa al duizenden keren gedeeld op diverse sociale media. (SKWADRA by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren