Tagtik

Nicolas Lombaerts nooit meer Rode Duivel?

Zelfs nu Vincent Kompany uit is met een blessure wordt ancien Nicolas Lombaerts niet opgeroepen. De 31-jarige linksvoetige verdediger werd de vorige interlands nog wel opgeroepen, maar hij speelde nog geen minuut onder bondscoach Martinez. Voor het tweeluik Nederland-Estland is er zelfs geen plaats meer in de selectie.

Lombaerts heeft een moeilijke periode bij Zenit Sint-Petersburg achter de rug, maar komt er nu terug door. Toch verkiest bondscoach Martinez o.a. Kabasele (die bij Watford nog minder speelt dan Lombaerts bij Zenit) en Leander Dendoncker boven Lombaerts. Vooral dat laatste is vreemd. Door het uitvallen van Kompany zou een selectie van Lombaerts een logische keuze zijn. Hij wilde echter een rechtsvoetige verdediger en geen linksvoetige.

Roberto Martinez heeft woensdag na de wedstrijd met Nederland gebeld naar Lombaerts om te horen of hij geblesseerd was en of dit de reden is waarom hij vorige weekend niet gespeeld heeft. Moet een bondscoach niet beter op de hoogte zijn van dergelijke zaken? Enkele spelers begrijpen ook niet waarom Lombaerts niet geselecteerd is, zeker nu er wat defensie problemen zijn. Er zit dus duidelijk een haar in de boter tussen Martinez en Lombaerts. Wordt ongetwijfeld vervolgd. (SKWADRA by TagTik/Image:Belga)

Ook dit kan u interesseren