Tagtik

'Nonkel Henri': "Gelukkig gelooft Mathilde mij"

Graaf Henri d’Udekem d’Acoz, de 82-jarige oom van koningin Mathilde, is veroordeeld tot 6 maanden voorwaardelijk: hij zou een man uit Ingelmunster voor 117.000 euro hebben opgelicht om een verkavelingsvergunning in orde te brengen.

'Nonkel Henri' zegt dat hij nooit geld heeft ontvangen: "Geen één eurocent. Ik heb een gerust geweten," zo zegt hij in Het Nieuwsblad. "Het is niet omdat de graaf geen geld kreeg dat hij onschuldig is. Hij heeft cliënten veel beloofd en zonder dat hadden ze nooit betaald", zo zegt de advocaat van de tegenpartij.

De graaf kwam al eerder in aanraking met het gerecht, onder meer in verband met een kwestie over de erfenis van zijn ouders en de verwaarlozing van zijn kasteel.

Hij zegt blij te zijn met de steun van zijn familie: "Dit is een zeer vervelende situatie voor mijn familie. Gelukkig steunen ze mij en zijn ze even verontwaardigd. Ik wil de geschiedenis niet ingaan als een oplichter. Ik heb al over de zaak gesproken met Mathilde. Zij gelooft me als ik zeg dat ik onschuldig ben." (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren