Tagtik

Nooit meer een boek van Pieter Aspe?

Voor het eerst in 22 jaar kunnen de bezoekers van de Boekenbeurs niet in de rij gaan staan om een boek van Pieter Aspe te laten signeren: de schrijver is nog altijd de dood van zijn vrouw niet te boven. Sinds haar dood zette hij geen letter meer op papier. De vraag is zelfs of hij dat ooit nog zal doen.

Pieter Aspe kreeg nauwelijks de tijd om afscheid te nemen van zijn vrouw Bernadette, 53 jaar: zij stierf aan longkanker, goed twee maanden nadat de diagnose was gesteld. Veertien jaar lang trok hij samen met haar naar de jaarlijkse Boekenbeurs in Antwerpen, maar daar heeft hij dit jaar de kracht niet toe.

"Wat moet ik daar gaan doen zonder haar?", zo vroeg hij zich af in Het Laatste Nieuws. "De 39ste Van In was half klaar toen het gebeurde. De uitgave is verdaagd. Ik ga dus niet signeren."

Het is niet eens zeker of er ooit nog een Aspe zal verschijnen: "Ik weet niet of ik nog ga kunnen schrijven. Ik heb altijd gezegd dat ik veertig Van Ins zou schrijven. De bedoeling was: dit najaar nummer 39 en nummer veertig einde 2017." De schrijver gunt zichzelf nog even tijd vooraleer hij de knoop doorhakt: "Ik ga wellicht in januari nog één keer proberen. Als het lukt, moet het dán. Anders haal ik eind 2017 niet met die 40ste." (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren