Tagtik

Oef: Plopsaland mag open blijven

Opluchting bij Plopsaland: het pretpark heeft dan toch een milieuvergunning gekregen van de provincie West-Vlaanderen en mag dus open blijven. De provincie stelt wel strikte voorwaarden inzake de mobiliteit rond het park en de geluidsimpact op de buurt.

"Nog voor de kerstvakantie zullen we op de openbare weg bijkomende signalisatie naar de parkings plaatsen", aldus een opgeluchte CEO Steve Van de Kerkhof bij Het Nieuwsblad. "Medio januari gaan we ook samenzitten met minister Weyts over het plan om de dorpskern van Adinkerke te ontlasten en de bezoekers via een omleidingsweg achter het dorp naar en van het park te brengen."

Het pretpark wil tot 10 miljoen euro uittrekken voor deze plannen. Om de geluidshinder nog meer te beperken werd nog hard gesleuteld aan 'Heidi The Ride'. Deze nieuwe houten achtbaan is al sinds afgelopen zomer klaar, maar werd nog niet in gebruik genomen uit vrees voor klachten van de buurt. Of de attractie nu deze kerstvakantie wordt ingehuldigd is nog niet zeker. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren