Tagtik

Olivier Deschacht verwikkeld in gokschandaal?

Gokte Olivier Deschacht op wedstrijden waarin hij zelf speelde? Of is hij onschuldig en werd zijn account bij een gokkantoor gebruikt door zijn broer Xavier?

Begin september vergeleken politiespeurders een lijst met alle voetballers uit de eerste klasse met gegevens van gokkantoren. Uit dat onderzoek bleek dat enkele spelers gokten op eigen wedstrijden. De grootste naam: Olivier Deschacht van Anderlecht.

In het seizoen 2014/2015 zou hij hebben gegokt op wedstrijden waarin hij zelf meespeelde en daarmee zou hij zelfs 20.000 euro hebben gewonnen, zo schrijft La Dernière Heure.

De 35-jarige verdediger van paars-wit werd al ondervraagd door de politie en verklaarde dat een oude account (aangemaakt in 2006 toen hij nog bij zijn ouders woonde) wellicht werd gebruikt door zijn broer Xavier.

De sancties voor Deschacht kunnen heel zwaar zijn mocht zijn verhaal niet kloppen: bij de Belgische voetbalbond kan hij worden geschrapt, voor een rechtbank kan hij een celstraf krijgen van zes maanden tot vijf jaar en een boete tot 600.000 euro. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren