Tagtik

Onderzoek naar Samusocialschandaal gaat verder

De onderzoekscommissie die het beheer en de zitpenningen van de daklozenorganisatie Samusocial onderzoekt, gaat vandaag opnieuw van start na een zomerpauze.

Op 20 juni werd de onderzoekscommissie samengesteld om uit te pluizen wie de schuldigen zijn van het wanbeheer van de Brusselse vzw. Normaal gezien zou de commissie eind september klaar zijn met haar aanbevelingen, maar de parlementaire onderzoekscommissie zal een verlenging van haar mandaat vragen. Ook de inspectie van Financiën zal nog een rapport aan de commissie bezorgen.

Deze voormiddag worden Brigitte Grouwels (CD&V) en Evelyne Huytebroeck (Ecolo) gehoord, zij waren immers tijdens de vorige legislatuur bevoegd voor Bijstand aan Personen binnen de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie. Vrijdag en maandag zullen Pascal Smet (sp.a), Céline Fremault (cdH), minister-president Rudi Vervoort (PS) en minister van Financiën Guy Vanhengel (Open Vld) een bezoek brengen aan de onderzoekscommissie. Vermoedelijk zal er in oktober meer klaarheid zijn over de rol van oud-OCMW-voorzitster en ex-directrice van Samusocial, Pascale Peraïta en ex-burgemeester Yvan Mayeur.

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren