Tagtik

Ontploffing Londense metro is terreurdaad

Bij een explosie in de metro van Londen zijn deze ochtend omstreeks 8.20 uur lokale tijd verschillende gewonden gevallen. Aan de halte Parsons Green op de District Line ontplofte in een metrostel een witte emmer in een plastic supermarktzak van Lidl.

Volgens enkele berichten liepen verscheidene mensen ernstige brandwonden op. De politie en hulpverleners zijn massaal ter plaatse om de naar verluidt twintig gewonden te verzorgen. Een getuige beschrijft de ontploffing als 'een vuurbal die door het metrostel vloog'.

Volgens een journaliste van The Daily Mail die ter plaatse is, zou een tweede springtuig niet tot ontploffing gekomen zijn. De ontmijningsdienst zou dit tweede voorwerp onschadelijk maken. Volgens The Sun is de politie dan weer op zoek naar een man met een mes. Slachtoffers melden dat na de explosie een chemische lucht in het metrostel hing.

The Metropolitan Police meldt dat het incident behandeld wordt als een terreurdaad. De terrorismecel van Scotland Yard, So 15, heeft het onderzoek in handen genomen.

(Fausto and Skwadra by Tagtik/Source: BBC - The Sun - The Daily Mail/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren