Tagtik

Ook politica openhartig over seksueel misbruik

Roger Vangheluwe ontkende deze week bij een confrontatie met een van zijn slachtoffers dat er ooit sprake is geweest van seksueel misbruik. Niet alleen Chris Dusauchoit was verbolgen over deze ontkenning. Ook Valerie Van Peel, kamerlid voor de NV-A, is verontwaardigd: ook zij getuigt nu dat ze als kind van zes werd misbruikt.

"Ik wil voorkomen dat andere slachtoffers hetzelfde lot als ik ondergaan en het misbruik jarenlang helemaal alleen moeten verwerken. Daarom zit ik hier", zo zei de politica donderdag bij het Canvasprogramma De Afspraak.

Van Peel werd tussen haar zesde en achtste misbruikt, maar durfde het pas tegen haar ouders te vertellen toen ze vijftien was. Ze riep in de uitzending de slachtoffers van seksueel misbruik op om hun verhaal te doen en zich te laten helpen.

"Kindermisbruik gebeurt heel veel. Daarom roep ik slachtoffers ook op om zich niet te schamen. Er is nog een leven mogelijk", zo wil de politica andere slachtoffers een hart onder de riem steken. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren