Tagtik

Op deze plek tikt de klok net ietsje sneller ...

Inwoners van de Brusselse gemeenten Schaarbeek en Sint-Joost-ten-Node lijken zich sinds enkele weken in een andere tijdszone te bevinden. De horloges van verschillende elektrische apparaten slaan er immers massaal tilt. Zo klaagt inwoonster Géraldine bij de Franstalige RTBF dat de klok van haar microgolfoven sinds kort een halfuur voor loopt. Zijn er bovennatuurlijke krachten aan het werk in Schaarbeek en Sint-Joost-ten-Node?

Na uitgebreid onderzoek komt elektriciteitsverdeler Sibelga met een verklaring voor dit bijzondere fenomeen. De oorzaak is volgens Sibelga te vinden in het beruchte zinkgat in de Leuvensesteenweg in Sint-Joost. Toen de grond er wegzakte, werd een aparte elektriciteitsgenerator geïnstalleerd om de omliggende wijken van stroom te voorzien.

Sibelga verklaart het fenomeen van de sneller tikkende klokjes bij Bruzz: "Om die generator niet te beschadigen, is die ingesteld op een frequentie die iets hoger ligt dan de gebruikelijke 50 hertz. En dat heeft ook een effect op de elektronische klokken uit de buurt. Die tikken iets sneller dan het gebruikelijke ritme."

Zaterdag verdwijnen de generatoren, waardoor de tijd er vanaf dan weer even snel voorbij zal gaan als in de rest van de wereld.

(Skwadra by Tagtik/Source: Bruzz/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren