Tagtik

Opa niet gestraft voor misbruik kleindochter

Omdat hij al drie jaar in behandeling is en een blanco strafblad heeft, werd een grootvader die zes jaar lang zijn kleindochter misbruikte, vorige week door de rechter niet gestraft. Het slachtoffer en haar moeder begrijpen niet waarom hij ondanks zijn bekentenissen opschorting van straf kreeg door de rechtbank van Brugge.

Pas toen ze dertien was, vertelde het nu 17-jarige meisje dat ze vanaf haar zevende allerlei perversiteiten moest ondergaan van haar opa. Die minimaliseerde de feiten, maar gaf ze wel toe.

Na een onderzoek van vier jaar werd hij door de rechtbank schuldig bevonden, maar dus niet echt gestraft. "Hoe kan het dat een opa, die zijn kleindochter jarenlang misbruikt, níét gestraft wordt?”, zo vragen het slachtoffer en haar moeder zich in Het Nieuwsblad af.

Ze kunnen wel nog in beroep gaan tegen de beslissing van de rechter, maar weten niet of ze dit ook werkelijk zullen doen: "Als we in beroep gaan, moeten we alles nóg eens doormaken. Ik ben bang dat we dat niet meer aankunnen." (Fausto by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren