Tagtik

Opnieuw teken van leven bij Stig Broeckx

Precies vijf maanden geleden raakte Stig Broeckx betrokken in een zware valpartij met een motard in de Ronde van België. In het revalidatiecentrum waar hij nu verblijft, geeft hij opnieuw wat meer teken van leven.

De Lotto-renner van 26 hield zware hersenschade over aan de val. Hij werd drie weken in coma gehouden en belandde daarna in een vegetatieve toestand.

Nu heeft hij opnieuw een glans in zijn ogen, herkent hij zijn ouders en vriendin en kan hij communiceren via zijn ogen en zijn rechterhand: "De ogen één keer sluiten, betekent een ja. Twee keer sluiten is een nee. Hij steekt zijn duim op wanneer iets oké is en maakt een vuist als hij iets niet oké vindt," zo zegt moeder Broeckx in Het Laatste Nieuws.

Broeckx krijgt elke dag bezoek van zijn vriendin, moeder en vader die onvoorwaardelijk blijven geloven dat hij zal herstellen. Ze voelen hoop, maar ook onzekerheid: "We hopen natuurlijk dat het zo goed als mogelijk zal aflopen, maar weten niet wat we mogen verwachten." (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren