Tagtik

Opnieuw zoektocht naar wapens bende van Nijvel

De politie is dinsdagochtend gestart met een massale zoekactie in twee vijvers in het West-Vlaamse Adinkerke.

In twee vijvers in Adinkerke wordt dinsdag gezocht naar wapens die Patrick Pilarski, een handlanger van de Bende van Nijvel, daar mogelijk heeft gedumpt. Pilarski reed in de dagen na de laatste overval van de bende, op de Delhaize in Aalst in november 1985, naar zijn vader in Adinkerke. Aan een celgenoot vertelde hij later dat zijn vader wapens had gedumpt in een voormalige zandwinningsput.

Dertien jaar geleden kregen speurders een tip dat wapens die door de bende van Nijvel gebruikt werden, gedumpt zouden zijn in Adinkerke. Afgelopen zomer startte de politie dan ook met een zoekactie, maar deze is voorlopig nog niet succesvol gebleken.

Procureur-generaal De Valkeneer die het Bendedossier nu opvolgt, vindt het checken van de informatie nu de moeite waard. Omdat het een dure onderneming is, moest ook eerst worden gewacht tot er een budget voor was, zo meldt hij bij Het Laatste Nieuws. "Het is afwachten of het ook iets zal opleveren dat ons onderzoek kan vooruithelpen", aldus de procureur-generaal.

(Skwadra and Fausto by Tagtik/Source: Focus Wtv - Het Laatste Nieuws/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren