Tagtik

Ouders kamperen voor plekje bij... de scouts

Ouders die moeten kamperen om hun kind in te schrijven in de school van hun keuze hebben we al vaak gezien. Dat zij nu ook moeten kamperen om hun kind in te schrijven voor een jeugdbeweging is een nieuw fenomeen.

Het tafereel was het voorbije weekend te zien op de Antwerpse Dageraadplaats: twaalf ouders brachten er de nacht van vrijdag op zaterdag door om hun kind in te schrijven bij de Scouts Zurenborg.

"We zitten natuurlijk in een wijk met veel families en onze groep heeft een reputatie opgebouwd", aldus een leider in GvA. "Er zijn niet alleen meer kinderen in de wijk, er zijn er ook meer die bij de scouts willen."

Jan Van Reusel, woordvoerder van Scouts en Gidsen Vlaanderen, ziet dit probleem opduiken in Brussel, Antwerpen en Gent: "Het is geen algemeen probleem, maar doet zich voor bij 20 van de 500 scoutsafdelingen in Vlaanderen." Een snelle oplossing ziet hij niet: "Je kan die groepen niet zomaar uitbreiden." De scouts streven naar één leider voor zes kinderen, dus moet bij een stijgend ledenaantal ook het aantal leiders omhoog. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren