Tagtik

Ouders verbouwereerd: doodrijder Merel (12) komt goedkoop weg

Nog geen meter was er tussen de ouders van Merel De Prins, het twaalfjarige meisje dat in oktober vorig jaar werd doodgereden, en de 22-jarige dader, gisteren in de politierechtbank in Vilvoorde. De ouders konden niet hun oren niet geloven toen het parket een milde straf vorderde.

De 22-jarige doodrijder moet vrezen voor een celstraf van 3 jaar en een rijverbod van 17,5 jaar. Erg mild voor een recidivist, zo vinden de ouders van het slachtoffer.

Muhammed Aytekin reed Merel dood en wou vluchten richting Turkije, maar keerde in Hongarije terug en gaf zich na zes dagen aan. Hij was eerder al zeven keer beboet voor rijden zonder geldig rijbewijs. Maximaal kan hij een levenslang rijverbod en een celstraf van 7,5 jaar krijgen.

"De gevraagde straf is veel en veel te licht," zo zegt de moeder van Merel in Het Laatste Nieuws. "Dit proces biedt geen millimeter troost. Het gerecht staat niet achter ons, ze zijn veel te mild. Je zou bijna compassie met die moordenaar moeten hebben.

Ook de advocaat van de ouders was verbaasd over de milde eis van het parket dat deze zaak duidelijk behandelt als een verkeersongeval en niet als een moordzaak: "Ik vraag me af wanneer men dan wél de maximumstraf vordert." (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren