Tagtik

Overlever aanslag Zaventem ook in Barcelona tijdens aanslag

De 38-jarige werknemer van bagageafhandelaar Swisssport Abdallah maakte de terroristische aanslag van maart 2016 op de luchthaven van Zaventem van dichtbij mee. Abdallah bevond zich in de vertrekhal waar de eerste bom afging waardoor zijn linkerbeen volledig verbrijzeld werd. De werknemer van Brussels Airport moest zijn been laten amputeren. "Ik denk nog steeds aan de beelden die ik heb gezien op de luchthaven. Ik heb alles zien gebeuren. Ik ben lang binnen geweest, ongeveer dertig minuten. Er schieten nu nog altijd flitsen door mijn hoofd van gewonde en gestorven mensen om me heen. Ik heb angst om hier altijd mee te moeten leven", vertelde Abdallah aan RTL.

Abdallah heeft veel tijd nodig om er zowel fysiek als mentaal opnieuw bovenop te komen. Voor het eerst sinds de bewuste aanslag van 22 maart 2016 besloot Abdallah om samen met zijn echtgenote en zoontje op vakantie te gaan. Hij koos voor een verblijf aan de Spaanse kust bij Barcelona. Daar sloeg donderdag echter opnieuw het noodlot toe, net op het moment dat Abdellah in Barcelona zijn leven probeerde verder te zetten.

Toen Abdellah het nieuws vernam van de aanslag op de Ramblas, trok hij meteen naar de bewuste voetgangersboulevard om er bloemen neer te gaan leggen voor de slachtoffers. Ook schreef hij een boodschap op een muur voor de slachtoffers. "Ik ben een slachtoffer van de aanslagen in Brussel. Het herinnerde me aan dat wat ik net begon te vergeten", reageert Abdallah emotioneel bij RTL.

(Skwadra by Tagtik/Source: RTL/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren