Tagtik

Overmoedige dieven nemen dronken selfies met buit

Vorige week vond in het West-Vlaamse Westouter de Belcanto Classic plaats. Deze wielerklassieker voor wielerliefhebbers lokt jaarlijks heel wat fietsers naar de gemeente Heuvelland. Spijtig genoeg bracht deze populariteit dit jaar ook mensen met slechte bedoelingen naar de Classic.
De afterparty na de wielermanifestatie werd overschaduwd door de diefstal van vijf vaten bier. De organisatie van de Belcanto Classic bracht het nieuws daags na het wielerevenement zelf naar buiten via Facebook. De organisatie riep iedereen op om het bericht zoveel mogelijk te delen. De oproep had succes!

"We hadden de hoop opgegeven, tot twee dagen na de Belcanto Classic een vreemd bericht onze postbus bereikte. Een jonge dame uit Poperinge, die aanwezig was op de Belcanto afterparty, was diezelfde avond ook het slachtoffer van diefstal van haar handtas en gsm. Nadat ze aangifte had gedaan, kreeg ze de dag erop al het goede nieuws dat haar handtas met alle inhoud werd teruggevonden. Tot haar grote verbazing vond ze op haar gsm enkele merkwaardige foto’s en filmpjes van twee beschonken jonge mannen, die uitbundige vreugdedansjes maakten rond vijf metalen vaten. Ze had ondertussen ons Facebookbericht gezien en voor haar was het vrij duidelijk dat de dieven van haar handtas ook onze vaten gestolen hadden", vertelt Bert Doise, voorzitter van de Belcantovrienden, het merkwaardige verhaal op Facebook.

De foto's werden aan de lokale politie bezorgd en deze vond de dieven in kwestie na enig speurwerk. "Ondertussen zijn de vaten via de politie weer in ons bezit. Dit verhaal is te gek voor woorden. Omwille van privacyredenen mogen we het filmpje van de daders niet openbaar maken, maar het zou op zijn minst een virale hit zijn geworden in de categorie van 'domste dieven'", besluit de organisatie.

(Skwadra by Tagtik/Source and illustration picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren