Tagtik

Percentage duurzame energie in 2020 niet haalbaar

Nederland streeft naar 16% duurzame energie in 2020. Volgens André Jurjus, directeur van de branchevereniging in Energie-Nederland is dit niet haalbaar. "We zullen maximaal tot 11 - 12% geraken."

Op basis van verschillende argumenten geeft André Jurjus aan dat het in Nederland een kwestie van ‘aanmodderen’ zal worden. "In Nederland hebben we te maken met een overschot van interne kritiek, om nadien 100% achter duurzame energie te gaan staan en daar net als in Duitsland op een noeste wijze aan te gaan werken.", zegt Jurjus.

De directeur van Energie-Nederland zegt dat er een tekort aan tijd is en dat er te weinig steunvlak is voor duurzame energie. "In Nederland zijn we er nog niet allemaal van overtuigd dat we hoog in moeten zetten op duurzame energie. Des te langer het duurt voordat we tot dit inzicht komen, hoe minder tijd er is om toe te werken naar de 16% zoals de regering dit als een streven heeft bepaald. Als alternatief daarop zullen we tot max 12% duurzame energie komen, dit is een verdrievoudiging van het aantal dat we momenteel opwekken.", besluit Jurjus.(SKWADRA by TagTik/Image:Belga)

Ook dit kan u interesseren