Tagtik

Peter Maes ontslagen als trainer van KRC Genk

Peter Maes is ontslagen als trainer van KRC Genk. De Limburgers beëindigden vandaag de samenwerking met de Lommelse ex-doelman. “Het bereiken van play-off I komt fors in gevaar door de tegenvallende resultaten van de laatste weken. Hierom werd beslist de samenwerking te beëindigen”, luidt het. Assistent-coach Rudi Cossey neemt de taken van Maes voorlopig over.

Peter Maes was sinds begin vorig seizoen aan de slag in de Luminus Arena. Hij kwam over van Lokeren en zat sindsdien in 81 officiële wedstrijden op de Genkse bank. Vorig seizoen leidde hij blauw-wit naar Europees voetbal door de finale van de play-offs tegen Charleroi te winnen.

Dit seizoen verliep minder vlot. In Europa en in de Croky Cup draaide de Genkse machine, maar in de Jupiler Pro League staat blauw-wit na 19 speeldagen op de negende plaats met 25 op 57. Die slechte resultaten in de competitie doen Maes nu de das om. “KRC Genk bedankt Peter Maes voor zijn harde werk en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière.”

Wie Maes opvolgt, is nog niet bekend. Enkele dagen geleden deed al de naam van ex-RC Genk-speler Besnik Hasi de ronde in de media. De ex-coach van Anderlecht werd eerder dit seizoen nog ontslagen bij het Poolse Legia Warschau. (SKWADRA by TagTik/Image:Belga)

Ook dit kan u interesseren